Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 0.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Vehnälese 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.4g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g1g1.7kcal0g0.2g0.1g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.2kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g14kcal0.4g1.4g0.2g0.2g
Valittu annoskoko7g7kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g103kcal3g10.4g1.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258