Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g0.5g0.4kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.3g1.1kcal0g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2.7g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g1g0.7kcal0.1g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g22kcal0.4g3g0.4g0g
Valittu annoskoko7g11kcal0.2g1.5g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.1g0.8g0.1g0g
Arvot/100g100g166kcal3.1g23.1g3.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500