Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.6g2.2kcal0g0g0.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1.1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Raparperi 1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkuainen (100g)1.8g0.7kcal0.2g0g0g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g25kcal0.4g4.4g0.4g0g
Valittu annoskoko7g13kcal0.2g2.2g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.1g1.1g0.1g0g
Arvot/100g100g190kcal3g32.8g3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311