Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.8g10kcal0.3g2g0.1g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Voi 0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Rusinat (Rainbow) 1 pss0.5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Sekahedelmä, kuivattu 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g40kcal0.6g6.8g1g0.2g
Valittu annoskoko7g20kcal0.3g3.4g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.2g1.7g0.3g0.1g
Arvot/100g100g291kcal4.3g49.3g7.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984