Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2.5g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (käsittelemätön)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2g3.3kcal0.4g0g0.2g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g9kcal0.8g0.2g0.4g0.2g
Valittu annoskoko7g5kcal0.4g0.1g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g66kcal5.7g1.4g2.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241