Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Ruislese (10g)0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai1.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,31.2g0.8kcal0.1g0g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)0.9g0.6kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g29kcal0.6g2.8g1.2g0.2g
Valittu annoskoko7g15kcal0.3g1.4g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.2g0.7g0.3g0.1g
Arvot/100g100g216kcal4.4g20.6g8.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557