Mustikkajäätelö

Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Maagic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt3.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Hermesetas-jauhe0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.6g5.2kcal0g0g0.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.8g0.5kcal0g0g0.2g0g
Mustikka metsä- 1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g16kcal0.2g0.8g1.4g0g
Valittu annoskoko7g8kcal0.1g0.4g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.1g0.2g0.4g0g
Arvot/100g100g114kcal1.4g5.7g10g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=250766