Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 9g4kcal0.9g0g0g0g
Sokeri 16g63kcal0g15.6g0g0g
Flora Vanilla 12%20g37kcal0.9g3.1g2.3g0g
Puolukka 16g6kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g221kcal3.8g39.6g4.8g0.8g
Valittu annoskoko60g110kcal1.9g19.8g2.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna30g55kcal1g9.9g1.2g0.2g
Arvot/100g100g184kcal3.2g32.9g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133