Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki20g13kcal2.2g0.8g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta2.1g10kcal0.9g0g0.7g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Manteli 17g102kcal4g1.1g8.9g1.2g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.8g8.9kcal0.8g0.2g0.6g0.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 2.2g15kcal0.6g0.2g1.3g0.3g
KauraKuitunen (Hirvelä)2.3g2.8kcal0.2g0.4g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g366kcal20.4g5.6g29.2g7.8g
Valittu annoskoko60g183kcal10.2g2.8g14.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna30g92kcal5.1g1.4g7.3g2g
Arvot/100g100g305kcal17g4.7g24.3g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385