Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.4g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 9g6.4kcal0g0.1g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g7.5g26kcal0.5g5.9g0g0.1g
Oliiviöljy 0.5g4.6kcal0g0g0.5g0g
Voi 0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g1.1g0.6kcal0g0.1g0.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g6.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g13g15kcal2.8g0.1g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g120kcal7g13.6g2.8g0.6g
Valittu annoskoko60g60kcal3.5g6.8g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna30g30kcal1.8g3.4g0.7g0.2g
Arvot/100g100g100kcal5.8g11.3g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876