Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g7.9g37kcal0.5g5.3g1.5g0.2g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g36kcal0.2g0.3g3.7g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g11g6.3kcal0.4g0.5g0.3g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g5.2g4.6kcal0.1g2.2g0.3g0g
Sokeri 6.5g27kcal0g6.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1g3.7kcal0.9g0g0g0g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g5.3g4.6kcal0.1g2.3g0.3g0g
Vesi5.2g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker4.5g17kcal0g4.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g309kcal4.4g42.8g16.4g0.4g
Valittu annoskoko60g155kcal2.2g21.4g8.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna30g77kcal1.1g10.7g4.1g0.1g
Arvot/100g100g258kcal3.7g35.7g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734