Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 16g3.8kcal0.3g0.3g0g0.4g
Parsakaali brokkoli 16g5.5kcal0.7g0.3g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Paprika punainen 7.5g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P7.8g4.7kcal0.1g0.4g0.3g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g3.1g4.7kcal0.5g0.1g0.3g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g2.3g6.9kcal0.8g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g60kcal5g3.8g2g2.2g
Valittu annoskoko60g30kcal2.5g1.9g1g1.1g
Annoskoko puolitettuna30g15kcal1.3g1g0.5g0.6g
Arvot/100g100g50kcal4.2g3.2g1.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900