Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 12g47kcal0g11.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.5g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer8.3g43kcal0.3g4.6g2.5g0.4g
Voi 8.3g60kcal0.1g0g6.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 5.5g18kcal0.1g0.2g1.9g0g
Voi 60% rasvaa 1.1g6kcal0g0g0.7g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen5.5g10kcal0g2.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g468kcal5.4g53g25.6g1.8g
Valittu annoskoko61g234kcal2.7g26.5g12.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna30g117kcal1.4g13.3g6.4g0.5g
Arvot/100g100g387kcal4.5g43.8g21.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814