Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g31g98kcal3g19.4g0.9g2.4g
Pellavansiemen kokonainen 2.8g14kcal0.6g0g1.2g0.7g
Cashewpähkinä 3.9g23kcal0.8g0.7g1.8g0.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)17g5.6kcal0.6g0.8g0g0g
Puolukkahillo 5g6.9kcal0g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g295kcal10g45g7.8g6.6g
Valittu annoskoko60g147kcal5g22.5g3.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna30g74kcal2.5g11.3g2g1.7g
Arvot/100g100g245kcal8.3g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141