Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai11g38kcal1.3g7.8g0.2g0.4g
Sokeri 18g71kcal0g17.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen16g113kcal0g0g12.5g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g6.3g5.6kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)6.3g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)3.7g6.7kcal0g1.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g486kcal4.2g54.8g27.4g1.2g
Valittu annoskoko61g243kcal2.1g27.4g13.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna30g122kcal1.1g13.7g6.9g0.3g
Arvot/100g100g401kcal3.5g45.2g22.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412