Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka31g53kcal6.3g0g3.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%7.8g9kcal0.2g0.4g0.8g0g
Korppujauho (Pirkka)3.9g14kcal0.5g2.7g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl4.7g6.2kcal0.6g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g190kcal15.6g7.4g11g0.8g
Valittu annoskoko61g95kcal7.8g3.7g5.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna30g48kcal3.9g1.9g2.8g0.2g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370949