Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.8g55kcal0.1g0g6.2g0g
Sokeri 11g45kcal0g11g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu14g18kcal1.6g0g1.3g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g21g73kcal0.7g16.8g0.2g0.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 5.2g6.4kcal0.2g0.2g0.5g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.6g2.3kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g405kcal5.4g57.6g16.6g1.6g
Valittu annoskoko61g203kcal2.7g28.8g8.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna30g101kcal1.4g14.4g4.2g0.4g
Arvot/100g100g335kcal4.5g47.6g13.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822