Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 30g24kcal0.5g5g0g0.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)8.8g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g4.4g5.3kcal0.1g0.2g0.4g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g66kcal1.4g11.6g0.8g2g
Valittu annoskoko61g33kcal0.7g5.8g0.4g1g
Annoskoko puolitettuna31g17kcal0.4g2.9g0.2g0.5g
Arvot/100g100g54kcal1.1g9.5g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600