Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 102g412kcal0g101.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g60kcal0g14.6g0g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g119g872kcal1.2g1.2g95.5g0g
Leivinjauhe 3g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Mustikka metsä- 358g158kcal1.8g22.9g2.1g11.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g3013kcal6.4g282.4g195.2g24.2g
Valittu annoskoko600g1507kcal3.2g141.2g97.6g12.1g
Annoskoko puolitettuna300g753kcal1.6g70.6g48.8g6.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593