Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva8.3g5.7kcal1.3g0g0.1g1.1g
Koff, kolmonen125g50kcal0g2.7g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g125g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g125g443kcal8.7g95g2.5g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g125g438kcal15g88.7g2.6g3.7g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g2133kcal73g373.4g29.2g9.6g
Valittu annoskoko600g1067kcal36.5g186.7g14.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna300g533kcal18.3g93.4g7.3g2.4g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441