Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g225g52kcal3.2g7.7g0.9g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g5.6g13kcal0.2g1.5g0.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl113g383kcal2.3g3.4g39.4g0g
Katkarapu 203g139kcal29.3g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1202g1282kcal73g33g93.6g1.8g
Valittu annoskoko601g641kcal36.5g16.5g46.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna300g321kcal18.3g8.3g23.4g0.5g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528