Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.9g6.1kcal0.5g1g0g0.1g
Basilika, tuore 8.4g2.3kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Parmesan formaggio da pasta28g128kcal11.2g0g9.3g0g
Auringonkukansiemen 28g167kcal6.5g3.5g13.9g1.7g
Oliiviöljy 51g447kcal0g0g50.6g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty253g354kcal13g70.7g1.7g8.6g
Broileri, rintafilee, nahaton 225g241kcal51.9g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1202g2694kcal167g151g158g21.2g
Valittu annoskoko601g1347kcal83.5g75.5g79g10.6g
Annoskoko puolitettuna301g674kcal41.8g37.8g39.5g5.3g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217