Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis2160g9072kcal155.5g1360.8g345.6g86.4g
Margariini 40%, keskiarvo 200g736kcal0.5g3g79g0g
Sitruuna kuorittu 640g263kcal4g14.1g7g17.9g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 160g536kcal0.1g130.6g0.1g2.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g560g207kcal50.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12000g27148kcal421g4375.6g863.4g213g
Valittu annoskoko6000g13574kcal210.5g2187.8g431.7g106.5g
Annoskoko puolitettuna3000g6787kcal105.3g1093.9g215.9g53.3g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240