Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 751 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2001g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g4003g14009kcal400.3g2481.7g80.1g800.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12016g28019kcal800.6g4963.4g160.2g1601g
Valittu annoskoko6008g14009kcal400.3g2481.7g80.1g800.5g
Annoskoko puolitettuna3004g7005kcal200.2g1240.9g40.1g400.3g
Arvot/100g100g233kcal6.7g41.3g1.3g13.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=406591