Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1403g10174kcal16.7g5.6g1140.2g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 129g525kcal3.9g125.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1089g1367kcal119.8g2.8g98.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1476g8858kcal354.3g97.4g797.2g0g
Leivinjauhe 37g65kcal1.9g14g0g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 941g3107kcal18.8g28.2g329.4g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl166g1063kcal23.3g5.6g104.6g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g775g1209kcal3.1g294.5g2.3g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12032g52735kcal1083.6g1146.8g4943.8g12.8g
Valittu annoskoko6016g26367kcal541.8g573.4g2471.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna3008g13184kcal270.9g286.7g1236g3.2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223