Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Kesäkurpitsa zucchini 108g20kcal0.6g2.7g0.4g0.8g
Sipuli 67g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 25g69kcal0.5g0.8g7g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 48g64kcal4.1g8.5g1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1204g437kcal13.4g43g20.8g13.6g
Valittu annoskoko602g218kcal6.7g21.5g10.4g6.8g
Annoskoko puolitettuna301g109kcal3.4g10.8g5.2g3.4g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906