Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 100g81kcal1.6g16.8g0.1g3g
Lanttu 50g14kcal0.5g2.3g0.1g0.9g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g120g114kcal24g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g50g85kcal0.8g1g8.5g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g7g8.4kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g250g63kcal2.3g10.3g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1205g841kcal59.4g63.6g36.6g8.6g
Valittu annoskoko603g420kcal29.7g31.8g18.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna301g210kcal14.9g15.9g9.2g2.2g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326543