Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 875g663kcal16.4g134.9g1.7g8.7g
Kesäkurpitsa, tuore875g149kcal5.2g21.9g3.5g6.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1400g2324kcal266g0g140g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)700g245kcal7g48.3g3.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)219g591kcal65.6g0g37.2g0g
Sipuli 175g53kcal2.2g8.4g0.4g3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste219g1619kcal0g0g179.4g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 105g362kcal5.8g80g1.3g1.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1400g541kcal46.2g39.2g21g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 53g150kcal8.1g0.1g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12040g13392kcal845g665.6g802.2g38.2g
Valittu annoskoko6020g6696kcal422.5g332.8g401.1g19.1g
Annoskoko puolitettuna3010g3348kcal211.3g166.4g200.6g9.6g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467