Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)1500g285kcal21g28.5g7.5g37.5g
Kukkakaali 600g144kcal10.9g13.2g1.8g13.8g
Jauheliha, sika-nauta 2000g4429kcal350g0g340g0g
Pekoni rasvainen 425g1598kcal51g0g157.2g0g
Sinappi 160g210kcal7g22.6g9.6g2.7g
Oliiviöljy 135g1194kcal0g0g135g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 500g1651kcal10g15g175g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g250g375kcal40g2.5g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12040g20014kcal991.4g206.8g1699g123.2g
Valittu annoskoko6020g10007kcal495.7g103.4g849.5g61.6g
Annoskoko puolitettuna3010g5004kcal247.9g51.7g424.8g30.8g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178