Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 761g855kcal160.7g0g22.8g0g
Sipuli (kuorittu)262g71kcal3.4g12.6g0.5g4.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1152g873kcal21.5g177.6g2.3g11.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g534g150kcal3.2g31.8g1.1g13.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl27g240kcal0g0g26.7g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g40g100kcal4.4g1.2g8.8g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 2669g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr534g139kcal4.8g25.6g1.6g12.3g
Mustapippuri, annos 1g13g31kcal1.5g5.1g0.4g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12040g4934kcal400.4g510.8g128.6g84.6g
Valittu annoskoko6020g2467kcal200.2g255.4g64.3g42.3g
Annoskoko puolitettuna3010g1234kcal100.1g127.7g32.2g21.2g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942