Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 4005g3049kcal75.3g620.8g8g40.1g
Sipuli 668g202kcal8.3g32g1.3g11.3g
Janssonfileet (rainbow)668g968kcal66.8g86.8g38.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl534g1816kcal10.7g16g186.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g67g487kcal0.7g0.7g53.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g16g50kcal2.9g6.6g1.3g2.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 67g30kcal2g3.2g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12048g13204kcal333.4g1532.2g580g108.6g
Valittu annoskoko6024g6602kcal166.7g766.1g290g54.3g
Annoskoko puolitettuna3012g3301kcal83.4g383.1g145g27.2g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083