Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen178g55kcal0.7g11.4g0.4g2.7g
Luumu kivetön, kuivattu 75g153kcal3.2g28.3g0.6g6.5g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala60g193kcal9g35.6g1.6g6g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.3g0.6g1.7g
Ruokasooda 6.8g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g24g145kcal5.8g1.6g13g0g
Ruokosokeri91g369kcal0g90.4g0g0g
Neilikka, annos 4g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g1.5g5.2kcal0.1g0.9g0.1g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio60g32kcal1.9g2.7g1.5g0g
Rypsiöljy 54g480kcal0g0g54.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1206g3222kcal51.8g415.2g144.6g34.2g
Valittu annoskoko603g1611kcal25.9g207.6g72.3g17.1g
Annoskoko puolitettuna302g806kcal13g103.8g36.2g8.6g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082