Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt187g86kcal6g9g2.8g0g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 15g45kcal0g11.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 24g79kcal7.1g1.7g4.9g7.4g
Ruisjauho (Rainbow)150g479kcal15g94.4g3.4g21g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.2g1.8g5.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl38g337kcal0g0g37.5g0g
Puolukka 23g8.7kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1206g3101kcal91.2g440.2g101.2g70.8g
Valittu annoskoko603g1550kcal45.6g220.1g50.6g35.4g
Annoskoko puolitettuna302g775kcal22.8g110.1g25.3g17.7g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600