Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)120g22kcal2.2g2.2g0.4g2.4g
Keräkaali, 100g30g7.2kcal0.4g1g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g8.4g10kcal0.2g0.5g0.8g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)120g48kcal1.3g8.6g0.6g1.7g
Vesi210g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g48g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g3g22kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 18g41kcal2.9g0.1g3.2g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g27g95kcal5.4g0.1g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1206g550kcal25.8g38.2g31.6g12.6g
Valittu annoskoko603g275kcal12.9g19.1g15.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna301g137kcal6.5g9.6g7.9g3.2g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345