Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 113g43kcal1.1g7.8g0.2g2.8g
Valkokaali keräkaali 75g21kcal0.9g3g0.1g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.8g11kcal0.3g0.4g0.9g0.1g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1208g211kcal6.8g34.4g2.8g13.6g
Valittu annoskoko604g105kcal3.4g17.2g1.4g6.8g
Annoskoko puolitettuna302g53kcal1.7g8.6g0.7g3.4g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337337