Borssikeitto

Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 8619 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 882g314kcal8.8g59.1g1.8g15.9g
Sipuli 522g158kcal6.5g25.1g1g8.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g406g114kcal2.4g24.2g0.8g10.2g
Tomaattisose tomaattipyree 162g124kcal7.3g21g0.3g1.6g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g111g240kcal15.4g23.9g9.2g0g
Vesi5801g0kcal0g0g0g0g
Punakaali 1856g482kcal29g65g3.7g35.3g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)232g35kcal1.4g7g0.5g1.6g
Soijakastike 21g13kcal1.1g2g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g5.8g1.8kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g2960kcal143.8g455.8g34.6g147g
Valittu annoskoko10000g1480kcal71.9g227.9g17.3g73.5g
Annoskoko puolitettuna5000g740kcal36g114g8.7g36.8g
Arvot/100g100g15kcal0.7g2.3g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=362910