Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 801g5687kcal6g3.2g640.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1388g4762kcal141.4g971.5g16.7g48.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 267g171kcal8.5g12.9g9.3g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2669g1030kcal4.3g217.8g2.4g40g
Voi 134g968kcal1.6g0.5g108.5g0g
Manteli 267g1644kcal64.2g17.6g144.1g19.2g
Sitruunamehu, laimentamaton214g45kcal0.6g3.4g0g0.2g
Sokeri 230g932kcal0g229.3g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 64g147kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g30771kcal453.2g2912.4g1843.2g216g
Valittu annoskoko6048g15385kcal226.6g1456.2g921.6g108g
Annoskoko puolitettuna3024g7693kcal113.3g728.1g460.8g54g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935