3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3834g914kcal69g83.6g11.5g87.4g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1198g928kcal20.1g191.9g2.4g12g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g959g1150kcal32.6g34.5g95.8g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g4.8g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)14g8.1kcal0.1g1.5g0.2g0.3g
Persilja24g2.9kcal0.3g0.3g0g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g6006kcal244.2g623.6g219.8g203.2g
Valittu annoskoko6048g3003kcal122.1g311.8g109.9g101.6g
Annoskoko puolitettuna3024g1501kcal61.1g155.9g55g50.8g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508