Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 225g63kcal2.4g9.7g0.4g4.6g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g113g60kcal6.4g6g1.1g0g
Pekoni, paistettu 42g218kcal6.9g0g21.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK225g383kcal22.5g22.5g22.5g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1210g1447kcal76.4g76.4g90.8g9.6g
Valittu annoskoko605g724kcal38.2g38.2g45.4g4.8g
Annoskoko puolitettuna303g362kcal19.1g19.1g22.7g2.4g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174