Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1802g2991kcal369.4g12.6g90.1g34.2g
Keräkaali 250g1802g432kcal21.6g73.9g3.6g37.8g
Porkkana 601g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Siirappi, tumma42g135kcal0g31.1g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 12g35kcal1.3g1.8g2.5g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 6g4.2kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Vesi1802g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12132g7587kcal792.2g307g195g175.2g
Valittu annoskoko6066g3794kcal396.1g153.5g97.5g87.6g
Annoskoko puolitettuna3033g1897kcal198.1g76.8g48.8g43.8g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186