Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g960g1584kcal192g0g91.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1620g1233kcal30.5g251.1g3.2g16.2g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g1080g216kcal10.8g32.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12132g6175kcal466.6g567g200.8g32.4g
Valittu annoskoko6066g3087kcal233.3g283.5g100.4g16.2g
Annoskoko puolitettuna3033g1544kcal116.7g141.8g50.2g8.1g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506