Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1247g749kcal18.7g162.2g1.2g11.2g
Bataatti, kuorittu 897g726kcal14.1g151g0.4g26.9g
Porkkanaraaste 200g1437g388kcal8.6g76.1g2.9g35.9g
Lanttu 1332g384kcal13.3g61.3g4g24g
Palsternakka 1163g740kcal5.8g137.3g4.7g52.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12152g5973kcal121g1175.8g26.4g300.8g
Valittu annoskoko6076g2987kcal60.5g587.9g13.2g150.4g
Annoskoko puolitettuna3038g1493kcal30.3g294g6.6g75.2g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513