Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 117g846kcal1.4g0.5g94.8g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)150g907kcal12.9g28.5g81.7g19.5g
Sokeri 142g575kcal0g141.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g149kcal4.4g30.3g0.5g1.5g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön33g238kcal2.7g3g25.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1216g5743kcal69.6g410.8g426.2g42g
Valittu annoskoko608g2871kcal34.8g205.4g213.1g21g
Annoskoko puolitettuna304g1436kcal17.4g102.7g106.6g10.5g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571