Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 292g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g37g119kcal4.2g22.7g1g4.5g
Siirappi 5.3g16kcal0g3.9g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 7.2g20kcal1.1g1.9g0.3g2.8g
Vehnälese 7.9g18kcal1.1g1.2g0.4g3g
Ruisjauho (Rainbow)27g85kcal2.6g16.7g0.6g3.7g
Vehnäjauho puolikarkea 224g768kcal22.8g156.7g2.7g7.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1216g2159kcal63.6g406.2g22g43.6g
Valittu annoskoko608g1080kcal31.8g203.1g11g21.8g
Annoskoko puolitettuna304g540kcal15.9g101.6g5.5g10.9g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885