Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 54g154kcal8.4g0.1g13.5g0g
Sinappi 14g18kcal0.6g1.9g0.8g0.2g
Rypsiöljy 486g4301kcal0g0g486.4g0g
Viinietikka 41g8.4kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 5.4g15kcal0.6g2.3g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1216g8994kcal19.2g9g1001.6g3.2g
Valittu annoskoko608g4497kcal9.6g4.5g500.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna304g2248kcal4.8g2.3g250.4g0.8g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868