Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)250g80kcal8.2g11.2g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Siirappi 105g317kcal0.1g77.8g0g0g
Vehnälese 15g34kcal2g2.3g0.7g5.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)60g227kcal7g46.2g1.3g8.6g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.8g2g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1218g2450kcal71g502.8g8.2g41.6g
Valittu annoskoko609g1225kcal35.5g251.4g4.1g20.8g
Annoskoko puolitettuna304g613kcal17.8g125.7g2.1g10.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881