Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1166g8459kcal13.9g4.7g948g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)1499g9070kcal128.9g284.8g817.1g194.9g
Sokeri 1416g5747kcal0g1414.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1199g1511kcal131.9g3.6g107.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 433g1486kcal44.1g303.2g5.2g15.2g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön333g2382kcal26.7g30g253.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g57427kcal694.4g4106.8g4262.8g420.6g
Valittu annoskoko6080g28713kcal347.2g2053.4g2131.4g210.3g
Annoskoko puolitettuna3040g14357kcal173.6g1026.7g1065.7g105.2g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571