Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 540g1540kcal83.8g1.1g135.1g0g
Sinappi 135g178kcal5.9g19.1g8.1g2.3g
Rypsiöljy 4864g43013kcal0g0g4864g0g
Viinietikka 405g84kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g81g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 54g153kcal5.6g22.9g1.1g14.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g89935kcal190.6g90.2g10016.6g33g
Valittu annoskoko6080g44967kcal95.3g45.1g5008.3g16.5g
Annoskoko puolitettuna3040g22484kcal47.7g22.6g2504.2g8.3g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868