Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)4004g14015kcal480.5g2763g76.1g200.2g
Vesi, vesijohtovesi 1669g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g40g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl334g3003kcal0g0g333.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g34037kcal961g5526g819.6g400.4g
Valittu annoskoko6080g17019kcal480.5g2763g409.8g200.2g
Annoskoko puolitettuna3040g8509kcal240.3g1381.5g204.9g100.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266462