Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 35g253kcal0.4g0.1g28.4g0g
Sokeri 70g283kcal0g69.7g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g174g113kcal19.2g7.3g0.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai126g440kcal15.1g89.2g2.6g3.8g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g174g59kcal0.3g12.4g0.5g3.1g
Siirappi 17g53kcal0g12.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.6g20kcal0.2g4.4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1218g2467kcal71.2g397.2g64.4g13.8g
Valittu annoskoko609g1234kcal35.6g198.6g32.2g6.9g
Annoskoko puolitettuna305g617kcal17.8g99.3g16.1g3.5g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175